Tampereen Teatterin tavoitteena on teatterinjohtaja Mikko Kannisen johdolla kehittää toimintansa lähivuosina yhdenvertaiseksi ja saavutettavaksi. Tavoitteena on parantaa tukea osallistumiseensa tarvitsevien mahdollisuuksia kokea laadukasta teatteria ja kehittää yhdessä uusia teatterin tekemisen tapoja. Teatteri kehittää tulevaisuudessa ”uusien näyttämöiden” konseptia ja laajentaa toimintaansa mm. kiertäviin esityksiin, yhteistyöhankkeisiin sekä lapsille, kielellisille vähemmistöille ja erityisryhmille kohdistuvaan ja heidän kanssaan toteutettavaan esitystoimintaan.

Tampereen Teatteri toimii vuonna 2021 yhteistyökumppanina Setlementti Tampere ry:n yksikön NEO – OmaPolun toteuttaman Teatteri NEO -hankkeen kanssa. NEO – OmaPolun nuorten elämänhallintaa ja osallisuutta tukevan toiminnan kohderyhmänä ovat kehitysvammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat nuoret sekä heidän läheisensä.

“Meille tuleva yhteistyö on tärkeää ja mielekästä”, kertoo Mikko Kanninen. “Meidän tavoitteemme on etsiä, löytää ja tuoda esiin kehitysvammaisten nuorten aikuisten omaa ääntä. Tässä toiminnassa näyttäytyy tärkeänä sen hierarkioita purkava luonne sekä uusia esittämisen tapoja ja uutta taiteellista ilmaisua luova työtapa.”

Yhteistyön myötä Tampereen Teatterin näyttelijät toteuttavat Teatteri NEOn kanssa yhteisiä työpajoja, taiteilijatapaamisia ja teatteri tarjoaa myös tilojaan kumppanin käyttöön.

https://tampereenteatteri.fi/2020/11/10/tampereen-teatteri-aloittaa-yhteistyon-teatteri-neon-kanssa/?fbclid=IwAR1sUzLkgB1qAxmlPMFYlQVajOnoCbflDIKpulnoMUg-lVhSuvJ_A_1IvyE